CASA DE COLÒNIES EL XALOC

Casa de colònies el Xaloc

Adreça: Carretera de Manresa a Vic, km 11 08275
Calders (Bages)
Telèfon: 93 830 92 92 – 93 830 92 92
Web: http://www.elxaloc.com/ elxaloc@elxaloc.com


Període de funcionament: Tot l’any
Nombre de places: 190
Habitacions: 6 grans i 4 petites
Accessibilitat a persones discapacitades: Si

Serveis:

  • Pensió completa: Si
  • Calefacció: Si
  • Pista esportiva: Si
  • Terreny d’activitats: Si
  • Terreny d’acampada: No
  • Piscina: Sí

Descripció:

Interiors de la masia:

És una casa pairal del segle XVII, amb detalls modernistes. Abans de la seva utilització actual, havia estat propietat del cantant d’òpera Marco Redondo.
El Xaloc té les seves portes obertes a tothom: escoles,associacions de mares i pares, centres culturals i esportius, colònies d’estiu,etc.

Està situada a Calders, a tant sols 65 Km de Barcelona. Envoltada de camps de pastura, conreu i boscos.

Casa de colònies el Xaloc

Disposa de 2 hectàrees de terreny pla, amb camps de jocs i zones d’esbarjo. La casa, està distribuïda en tres plantes,

  • Començarem per la planta baixa:

En aquesta, hi trobem la sala de les arcades, coneguda per els seus grans arcs. Antigament, esdevenia el camí d’entrada a la masia. Avui, és una sala semioberta molt lluminosa de 100m2 on poder realitzar tallers en cas de dies de pluja. Al costat, hi trobem la carpa. Aquesta, és una sala de 150m2, totalment coberta i que també és utilitzada per a fer tallers ens dies de pluja, com a sala polivalent. Tanmateix, la carpa disposa d’equip de música, de pantalla i projector per a projeccions de pel·lícules, diapositives,..

Per tant, és una sala totalment equipada per a realitzar activitats de manera còmode i confortable.

La sala annexa a la carpa, el Follet, és una sala polivalent de 120m2, preparada per a realitzar qualsevol activitat, i que també pot fer la funció de dormitori (60 pl). Compta amb dos grans serveis i dutxes per als nens i nenes. Juntament a aquesta, hi trobem, les habitacions dels mestres. Són dues habitacions dobles amb serveis propis.

Finalment, a la planta baixa hi trobem dues sales confortables i privades per a reunions dels professors, i una petita sala polivalent, el Petit Teatre, on s’hi poden fer activitats, i la qual també pot funcionar com a menjador.

Casa de colònies el Xaloc Casa de colònies el Xaloc

  • Primera planta:

Hi ha l’entrada principal a la casa que disposa de quatre serveis. És una galeria modernista, amb una premsa de vi, que data del 1866. A l’interior de la casa, el “Hall”, esta distribuït amb tres menjadors exteriors. El primer, té una capacitat per a 40 places.

El segon i, el tercer,comunicats directament, tenen una capacitat de 50 places cadascun.

A més a més, és important mencionar, que juntament aquests dos menjadors, hi trobem una gran terrassa, en la què s’hi pot observar la naturalesa de l’entorn, les vistes a la Colònia Jorba, i el riu de Calders.

A la primera planta també hi ha la cuina, una sala de monitors i les escales que donen accés a la planta superior i a la inferior.

  • Acabarem a la planta superior:

Aquesta consta de dues grans habitacions de fusta i parquet. Les dues habitacions, tant la vermella com la verda, disposen de 28 places cadascuna. Entre ambdues habitacions hi trobem d’una banda els serveis i dutxes comunitàries a les habitacions i, d’altra banda, una habitació de mestres de 2 a 6 places, amb els seus propis serveis.

A més a més, per a tots aquells nens/es petits/es i mestres que ho desitgin o que no puguin pujar escales contínuament, la casa disposa de dues habitacions a peu de carrer.

L’habitació dels Quaranta,amb una capacitat de 50 places amb els seu serveis i dutxes, amb una habitació a part per a Mestres amb serveis inclòs.

I l’habitació de la Torreta. Aquesta darrera està separada de la casa i està distribuïda en dues plantes, amb una capacitat cadascuna de 30 places. Compta, també, amb serveis i dutxes pròpies.

Casa de colònies el Xaloc Casa de colònies el Xaloc

Exteriors de la masia:

Pel que fa als espais exteriors de la casa, el Xaloc té un gran pàrquing per a cotxes i autocars; un pati central de gespa amb fonts; una tarima d’obra per a fer-hi espectacles; una esplanada delimitada per a jocs diversos; dues terrasses naturals amb vistes al riu Calders, pensades per a fer jocs i tallers amb els infants; el parc del Follet (sorral) amb fonts i serveis adaptats per a nens i nenes de parvulari; un camp de futbol i un camp de bàsquet amb serveis propis; parc infantil amb gronxadors, tobogans i passadors de fusta; un tobogan de 10 metres; i piscina.

Entorns de la masia:

La casa esta situada a la banda de ponent de la comarca del Bages, en una conca on es gaudeix d’una vista panoràmica molt interessant. Es troba a 3 km del municipi de Navarcles, a 6 km de Calders, i a 11 km de Manresa, en una zona envoltada de camps, conreus i boscos.

El Xaloc gaudeix d’un clima mediterrani subhumit de tendència continental. Els mesos mes freds son de desembre a febrer i els mesos mes calorosos son juliol i agost.

El Xaloc està rodejat d’entorns amb multitud de punts d’interès natural, cultural o social. Com per exemple, la font de les Tàpies i tot el circuit de fonts i rieres de Calders, el llac de Navarcles, el riu Calders, l’ermita, les masies centenàries de la zona, el molí d’oli, el monestir de St. Benet de Bages, les coves prehistòriques del Toll, pinedes, alzinars, rouredes,…

En general, el Xaloc ofereix la tranquil·litat d’estar rodejat de natura, amb unes vistes immillorables.

Casa de colònies el Xaloc